May 03, 2022

Vergroot impact met game-based learning

'Death by PowerPoint’. Het is een reële vrees van werknemers wanneer ze horen dat ze een training moeten volgen. Om medewerkers te motiveren en hun leerpotentieel te vergroten is het nuttig om in te zetten op methoden die hen prikkelen en effectief gedragsveranderingen teweegbrengen.

Blog13-Gamification

Meet game-based learning, the new kid on the block!

Press play

Trainingen kunnen nog zo boeiend zijn opgesteld, vaak is de info het andere oor al uit, voor het goed en wel binnengedrongen is. Aan tools geen gebrek in ons digitaal tijdperk, maar door de overvloed aan informatie en prikkels, slagen werknemers er vaak niet in de aandacht van hun medewerkers vast te houden.

Taferelen van klassieke trainingen waarbij een instructeur vooraan het leslokaal lustig diagrammen op een whiteboard kribbelt, zijn grotendeels verbannen naar oude films. Maar ook de meer moderne e-learning methoden zoals video of PowerPoint zijn inmiddels achterhaald. Maar er is een new kid on the block.

Game-based learning biedt tal van voordelen om op een gepersonaliseerde en geëngageerde manier info over te brengen. Games zijn niet alleen leuk, ze triggeren ook de performance en vergroten het engagement. Medewerkers moeten actief deelnemen, ervaren en leren, waardoor het leervermogen tot viermaal versneld wordt en de impact met 30% vergroot wordt. Door op een actieve in plaats van passieve manier te leren, voelen medewerkers zich meer betrokken.

Gedragsveranderingen

De toepassingen kunnen aangepast worden aan verschillende topics, contexten, niveaus of rollen van medewerkers voor een training op maat. Door met verschillende spelniveaus te werken, blijven medewerkers geprikkeld. Het continu proces van microleermomenten, zorgt ervoor dat de materie sneller en beter geabsorbeerd wordt en medewerkers hun gedrag ook effectief aanpassen.

Maximale winst

Er valt veel winst te boeken door het verhoogde leervermogen in combinatie met het enthousiasme van de medewerkers. Al spelenderwijs leren medewerkers sneller waardoor er in een beperkte tijd meer verandering tot stand komt. Kortom game-based learning zorgt voor tijds en efficiëntiewinst met een maximale impact.


Al onze blogposts komen tot stand in samenwerking met onze leden en partners.

Insights

Knowledge shared is knowledge multiplied

Jun 02, 2022

Het einde van multitasking

Waarom multitasking nefast is voor de productiviteit + vijf tips voor een beter digitaal welzijn

Read more

Mar 28, 2022

Sprekende beelden, vijf tips

Til je visuele communicatie naar een hoger niveau met vijf extra tips

Read more

Mar 14, 2022

Wacht niet tot het te laat is

Hoe ben je als organisatie voorbereid op hackers en cyberaanvallen

Read more
Much of our innovative work was inspired by experiences shared at ADM

Gert Vanhaecht

CIO Belfius

Feb 25, 2022

HR, de hoeksteen van inclusie

Het inclusiebeleid binnen je bedrijf is allesbepalend voor een inclusieve organisatie

Read more

Feb 09, 2022

Sprekende beelden, de basics

Til je foto's naar een hoger niveau (en dus ook je visuele communicaties)

Read more

Jan 20, 2022

Leeftijd is maar een getal

Over jong ambitieus geweld en traditionele denkpatronen.

Read more