Nov 25, 2021

"Als ik later groot ben"

“Wat wil jij later worden als je groot bent?” Dat moet zowat de meest gestelde vraag zijn op de speelplaats. Beroepen als politieagent, leerkracht, piloot, prinses of zanger scoren doorgaans hoog, maar jobs als CEO, bedrijfsleider of ondernemer, hoor je minder vaak.

Toch zullen sommige kinderen het van de speelplaats schoppen tot ondernemer of CEO. Voor sommigen is het een roeping, anderen klimmen stapje per stapje naar de top. Dat die weg niet eenvoudig is, weten alle topmanagers. De positie aan het roer is intens en kan druk leggen op je privéleven, maar het kan ook veel voldoening schenken. Wat moet je weten indien je een carrière als ondernemer of CEO ambieert?

Wees realistisch

Denk na over waarom je een bepaalde positie nastreeft. Ben je een geboren leider? Ben je altijd al ondernemend geweest? Neem je vaak een voortrekkersrol op? Of heb je al kleine projecten of zaken opgericht? Indien je hier niet volmondig ja op kunt zeggen, ben je dan wel zeker dat een leiderschapsrol iets voor jou is?

Een positie als CEO kan enorm boeiend, maar ook heel veeleisend zijn. Je zult dus keuzes moeten maken en prioriteiten moeten stellen die misschien afwijken van het traditionele leven.

Blog03-CeoOfOndernemer

Stapje per stapje

Sommige mensen starten zelf hun onderneming en worden meteen CEO. Anderen klimmen stapje per stapje hogerop. Gemiddeld genomen duurt het 24 jaar voor je de positie van CEO bereikt, maar sommigen leggen het parcours sneller af.

In tegenstelling tot een hiërarchisch gestructureerde firma, kun je in een klein bedrijf vaak sneller managementervaring opdoen en initiatieven lanceren die jouw potentieel in de kijker zetten. Probeer zelf regelmatig meer verantwoordelijkheden te vragen en zoek grote projecten op.

Echte leiderschapskwaliteiten komen vaak in crisissituaties of ten tijde van drukte tot uiting. Neem resolute maar beheerste beslissingen, vooral wanneer anderen de controle verliezen. Toon dat je steeds het overzicht kunt bewaren, een CEO moet namelijk de algemene leiding van het bedrijf in handen nemen en de activiteiten beheren.

De aanhouder wint

De weg naar de top verloopt meestal eerder grillig dan in een rechte lijn. Wil je de c-suite bereiken dan zijn doorzettingsvermogen en volharding noodzakelijk. Doorheen de jaren kun je managementvaardigheden en andere competenties ontwikkelen die van pas komen als leider.

Denk aan leiderschap, je moet immers teams en activiteiten kunnen inzetten om organisatorische groei te faciliteren. Daarnaast zijn communicatievaardigheden enorm belangrijk om de visie op een duidelijke en overtuigende manier zowel intern als extern kenbaar te maken en ervoor te zorgen dat alle neuzen in dezelfde richting staan. Het is ook belangrijk dat leiders in spe leren om besluitvaardig en oplossingsgericht te denken om situaties of risico’s correct in te schatten, te beheersen en op een succesvolle manier op te lossen. Tot slot is timemanagement essentieel, zodat doelstellingen tijdig bereikt worden en de benodigde middelen optimaal ingezet worden.

Sommige mensen zijn geboren leiders, maar je kunt er ook in groeien door ervaring op te bouwen, opleidingen te volgen of een business coach onder de arm nemen die je in je groeitraject kan begeleiden.


Al onze blogposts komen tot stand in samenwerking met onze leden en partners.

Insights

Knowledge shared is knowledge multiplied

Jun 02, 2022

Het einde van multitasking

Waarom multitasking nefast is voor de productiviteit + vijf tips voor een beter digitaal welzijn

Read more

May 03, 2022

Vergroot impact met game-based learning

Waarom inzetten op game-based learning bij werknemers?

Read more

Mar 28, 2022

Sprekende beelden, vijf tips

Til je visuele communicatie naar een hoger niveau met vijf extra tips

Read more
You always learn something new and you meet new people

Gonda Storms

Senior consultant & Management consultant - Executive Partner, Threon

Mar 14, 2022

Wacht niet tot het te laat is

Hoe ben je als organisatie voorbereid op hackers en cyberaanvallen

Read more

Feb 25, 2022

HR, de hoeksteen van inclusie

Het inclusiebeleid binnen je bedrijf is allesbepalend voor een inclusieve organisatie

Read more

Feb 09, 2022

Sprekende beelden, de basics

Til je foto's naar een hoger niveau (en dus ook je visuele communicaties)

Read more