Jun 13, 2024

Sonia aan het roer van ADM

Sonia Vermeire Piet Van Petegemen Ingrid Hoffman

Niel, 13 juni 2024 – Na een indrukwekkende carrière van 25 jaar draagt Ingrid Hoffman de fakkel van algemeen directeur bij ADM over aan Sonia Vermeire. ADM haalt met Vermeire een ervaren community builder in huis. Ze verdiende haar sporen bij onder meer Colruyt Group, Inetum en haar eigen KMO Diverso. Met een sterke focus op sales, marketing en business development steekt Vermeire haar groeiambities niet onder stoelen of banken: “Als netwerkorganisatie vervult ADM een belangrijke rol voor bedrijven en ondernemingen die IT en digitale diensten leveren of gebruiken. Ik zal me ook richten naar nieuwe regio’s en sectoren, zodat we nog beter aan kennisdeling, verbinding en innovatie kunnen doen. Een breed netwerk helpt onze member companies om hun eigen doelen en ambities te bereiken.” Ingrid Hoffman ziet in Vermeire de perfecte persoon om ADM de toekomst in te leiden: “Sonia combineert menselijke warmte voor het individu met groeiambities. Ze heeft respect voor wat geweest is, maar gaat ook volop voor vernieuwing. Als geboren netwerker brengt ze bovendien een interessant netwerk mee.” 

De voorbije 25 jaar bracht Ingrid Hoffman bij ADM duizenden ondernemers en professionals samen rond het thema digitalisering. Met haar team bouwde ze aan een warme community van meer dan 200 member companies, voor wie kennisdeling rond digitale thema’s centraal staat. Hoffman kwam in 1999 – een jaar na de oprichting van ADM – aan boord als coördinator, tijdens de periode waarin het internet wereldwijd boomde. In 2014 werd ze aangesteld als algemeen directeur. Ze loodste de netwerkorganisatie door nieuwe maatschappelijke veranderingen en de COVID-crisis, die een grote invloed had op de digitalisering.

"De voorbije decennia veranderde er veel op het vlak van digitalisering”, blikt Ingrid terug. “Draaide het in de eerste jaren vooral rond technologie en bits & bytes, dan kreeg het thema een steeds bredere invulling. Vandaag is een onderneming verplicht om in alle geledingen digiproof te zijn.” Daarom biedt ADM naast technologische onderwerpen ook events aan rond digitale veiligheid, GDPR of artificiële intelligentie. Wat de voorbije kwarteeuw wél onveranderd bleef, is de warme community van mensen uit diverse bedrijven, met verschillende profielen en van alle leeftijden, die zin hebben om kennis te delen en met elkaar te connecteren. “Soms stel je mensen aan elkaar voor en zie je ze daarna met elkaar samenwerken. Heerlijk wanneer dat gebeurt.”

Geografisch en inhoudelijk groeipotentieel voor ADM

Vandaag stelde Piet Van Petegem, sinds een jaar voorzitter van het Bestuursorgaan, Sonia Vermeire voor als nieuwe Algemeen Directeur. Dat gebeurde tijdens de ADM Member Gathering, een afsluitend event voor de zomervakantie met 170 dichte partners en ambassadeurs. Vermeire leerde ADM trouwens zelf kennen als deelnemer van hun netwerkevents; “Ik was altijd erg tevreden over de inhoud van de sessies en de interessante gesprekken met andere deelnemers. Ingrid heeft hele sterke fundamenten gelegd om op verder te bouwen.” De goede fundamenten doen Vermeire luidop dromen van groeipotentieel voor ADM, zowel geografisch als inhoudelijk. “Hoe meer mensen in het netwerk, hoe meer kennis we kunnen delen. Er is in onze community dus zeker nog plaats voor extra managers uit C-levels, leidinggevenden uit het middle management en young potentials, de leiders van de toekomst. We zullen ook uitreiken naar de regio’s in Vlaanderen die ADM vandaag minder bereikt. Ook het huidige aanbod zou ik graag aanvullen met nieuwe formats en producten.” Impact voor ondernemingen die willen inzetten op digitalisering en innovatie

Voorzitter Van Petegem, in het dagelijks leven Chief Technology & Information Officer van de Nationale Loterij, kijkt ernaar uit om samen met Vermeire aan de groeiplannen te sleutelen. “Sonia brengt met haar ervaring in management, business development en sales & marketing een frisse blik binnen. Ze is graag onder de mensen en krijgt energie van netwerken op alle niveaus. Maar minstens zo belangrijk is dat ze impact wil creëren met de thema’s die we aanreiken en de mensen de we met elkaar verbinden, zodat ADM als netwerk een echte meerwaarde biedt voor bedrijven en ondernemingen die willen inzetten op digitalisering, innovatie, groei en geëngageerde medewerkers.”

In september zal Ingrid Hoffman de deur achter zich dicht trekken. “Ik verheug me erop om vanop een afstand te kunnen zien hoe Sonia ADM zal laten groeien, samen met Piet.” De voorzitter zelf kijkt ook dankbaar terug op de fijne en vruchtbare samenwerking. “Onder Ingrids leiding groeide ADM uit tot een toonaangevende en innovatieve netwerkorganisatie. De warme manier waarop ze mensen verbindt, zal nog vele jaren voortleven.”